Blog

Hoera het is vandaag!

Fotoboek Jimmy Nelson – “Before they pass away”

Dit fotoboek stond al een tijdje op mijn lijstje. Fotoboek Jimmy Nelson combineert twee van mijn grote passies: reizen en fotografie. Deze fotograaf heeft enkele jaren over de wereld gereisd op zoek naar inheemse volkeren, die hij vastlegt met zijn camera. Veel verhalen en foto’s heeft hij verzameld in een prachtig fotoboek “Before they pass away”. Ruim 400 pagina’s met schitterende portretten en landschappen van bijzondere stammen en mensen.

Lees verder

Oeps!

Soms heb ik een creatieve bui. Dan schiet me iets leuks te binnen wat ik vast wil leggen met mijn camera. Dit kan ook iets surrealistisch hebben, waarbij Adobe Photoshop om de hoek komt kijken.

Lees verder

Trouwalbum bruiloft Stefan & Eefje

Stefan en Eefje trouwde op 14 december 2013. Deze mooie bruiloft heb ik mogen vastleggen van de voorbereiding tot en met het spetterende feest. Tevens heb ik hun trouwalbum vormgegeven met daarin de mooiste foto’s van hun dag. Zodat ze hun dag op elk gewenst moment kunnen herbeleven en. Erg leuk om te doen en trots op het resultaat!

Lees verder

Fotografie voor uitnodiging, menukaart en bedankje voor bruiloft Stefan & Eefje

Bij een toffe bruiloft hoort natuurlijk ook een dito uitnodiging, menukaart en bedankje in dezelfde stijl. Stefan en Eefje hadden het leuke idee om met polaroids te gaan werken. Verder hebben we gekozen om vanuit een hoog standpunt foto’s te maken terwijl zij op de grond liggen en met stoepkrijt de setting verder vormgeven. Dit leverde super leuke beelden op. Ik heb ze bewerkt zodat ze precies in de retro polaroid stijl past die ze voor ogen hadden.

Lees verder

Visitekaartjes!

2013 is het beginjaar van Jeroen Rouwenhorst Fotografie. Mijn opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn heeft mij doen besluiten om Jeroen Rouwenhorst Fotografie te starten. Als freelance fotograaf wil ik aan de slag voor bedrijven en particulieren.

Lees verder

Fotoboek Albert Watson – “UFO”

Afgelopen weekend was ik in Berlijn en liepen we langs een mooie boekenwinkel met o.a. fotografieboeken. In een aparte hoek lagen diverse afgeprijsde schitterende fotografieboeken. Na verschillende mooie boeken bekeken te hebben viel mijn oog op het boek UFO van Albert Watson.

Lees verder

Drieluik drie generaties

Voor de module “Studiofotografie” van de Fotovakschool heb ik een foto maken van drie generaties. De drie foto’s vormen samen een drieluik en kent een thema. Ik heb gekozen om een drieluik te maken van mijn moeder, zus en nichtje met een als thema “circus”.

“Black and white”

Zojuist heb ik de eerste module, genaamd “Digital workflow” afgerond aan de Fotovakschool. Één van de module-opdrachten was “Black and white”: “Maak twee foto’s met een gezamenlijk thema, waardoor ze een tweeluik vormen. In een foto overheersen de lichte tinten; een high-key foto. In de andere foto zijn vooral de donkere tinten sterk aanwezig; een low-key foto. Ga je creatief te buiten.”

Lees verder