Fotoboek Jimmy Nelson – “Before they pass away”

Dit fotoboek stond al een tijdje op mijn lijstje. Fotoboek Jimmy Nelson combineert twee van mijn grote passies: reizen en fotografie. Deze fotograaf heeft enkele jaren over de wereld gereisd op zoek naar inheemse volkeren, die hij vastlegt met zijn camera. Veel verhalen en foto’s heeft hij verzameld in een prachtig fotoboek “Before they pass away”. Ruim 400 pagina’s met schitterende portretten en landschappen van bijzondere stammen en mensen.

Tijdens de Professional Imaging beurs in Nijkerk, eerder dit jaar, heb ik een lezing meegemaakt van hem waarin hij de verhalen achter de foto’s vertelde. Sindsdien heeft dit fotoboek bovenaan mijn lijstje gestaan en ben ik zeer blij dat ik dit fantastische verzamelwerk in mijn bezit heb. Een aanrader voor iedere fotograaf met een passie voor reizen

Bekijk ook de website van dit project.