New York Barbershop

Bedrijf / Documentair

Opdracht voor de Fotovakschool was om een reportage te maken over een winkel. Dan ga je al gauw denken: “Hoe kan ik daar iets gaafs van maken” en begint de zoektocht op internet. Ambachtelijk, fotogeniek, maar toch anders dan anders.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de New York Barbershop, een traditionele barbier in het souterrain van Hotel New York in Rotterdam. Na enkele mailtjes kreeg ik gelukkig toestemming voor de bedrijfsfotografie. Zaterdag 2 november 2013 was het zover. ’s Morgens op tijd op, richting Rotterdam. Na aankomst werd ik welkom geheten en ontving ik een heerlijk bakkie cappuccino. De shoot kon beginnen!

Het leuke van deze barbershop is dat deze is ingericht met nostalgische spullen. Het is net of je terug in de tijd gaat. Scheren, knippen, echt een uitje voor mannen! En dat dit niet zomaar een barbershop is blijkt uit de prijs die onlangs geworden werd in Madrid: Best International Barbershop of the year.

Na anderhalf uur fotograferen had ik genoeg beelden voor de reportage. Hierboven het resultaat. Anne en Robert, heel erg bedankt voor jullie medewerking. Het was super om te doen en wat hebben jullie een schitterend concept!